четвер, 23 травня 2019 р.

Про методичний коучинг


16 травня 2019  року  на базі КЗ "Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського" відбувся методичний коучинг "Сучасні освітні стратегії для ефективного навчання англійської мови" за участі Світлани Губарєвої, співавтора підручників з англійської мови для 1-2 класів "Start Up!", кандидата філологічних наук, бренд-менеджера "Іноземна література" видавництва "Ранок".
До участі були запрошені вчителі англійської мови закладів освіти м. Кропивницького та області. Модераторами даного заходу стали: Ірина Коса, завідувач НМЛ іноземних мов та міжнародних освітніх обмінів КОІППО, та Юлія Задубняк, методист НМЛ.

Пані Світлана, беручи до уваги особливості вивчення іноземних мов у початковій школі, проаналізувала ключові компетентності Нової української школи та продемонструвала способи їх реалізації у НМК "Start Up! 1 - 2" - спільному українсько-американському проекті вид-ва "Ранок" та ГО "Global Office" ("GoGlobal"). Було розглянуто методи навчання під час гри, Visual Learning, Spiral Progression, вправи на підстановку та інші стратегії ефективного викладання англійської мови з 1-го класу НУШ, серед яких особливе місце належить носіям тієї мови, що вивчається, участь яких є необхідною передумовою створення справжнього іншомовного середовища на уроках іноземної мови в українських школах, і саме тому аудіосупровід до НМК "Start Up!" створювався за допомогою носіїв мови. Особливе зацікавлення викликав проект  вид-ва "Ранок" та  американської компанії  "LanguaBooks", який поки що знаходиться у стадії розробки, - ігрові тестові лексичні завдання, що створюються до НМК "Start Up!" й дозволятимуть штучному інтелекту в режимі онлайн перевіряти правильність іншомовної вимови, допомагаючи вчити англійську мову всім бажаючим чи то у мультимедійних класах з інтерактивною дошкою, чи то самостійно, використовуючи лише домашній комп'ютер, планшет чи мобільний телефон!

Бурхлива дискусія-обговорення учасників заходу засвідчила підтримку вітчизняних виробників на шляху створення сучасних підручників та НМК з іноземних мов, які здатні поєднати найкращі наробки українських і зарубіжних авторів й методистів, - таке вдале поєднання українського з автентичним у НМК "Start Up!" підтверджує і думка освітянської спільноти на Всеукраїнському рівні, що дозволило підручникам "Start Up!" як для 1-х, так і для 2-х класів НУШ отримати державне замовлення за підсумками вибору вчителів на Всеукраїнських конкурсах проектів підручників 2018-2019 рр.!

Немає коментарів:

Дописати коментар

 

Sample Text

 
Blogger Templates